Polta paljon enemmän kaloreita, nukkua paremmin

miehet kaksikymppisenä ja kolmattakymmentäluvulla nukkuu paremmin, mitä enemmän energiaa he käyttävät päivän aikana, kirjoita tutkijoita Hollannin Radboudin yliopistossa Nijmegen Medical Centerissä gerontologiassa. Näin ei kuitenkaan ole heidän kuusikymmentäluvulla ja seitsemänkymmenenluvun miehillä.

Uni on aliarvioitu elämäntapa Santos Laguna Paita -elementti nykyajan – aktiivisuuden kiinnittyneessä – kulttuurissamme. Yhdeksänkymmentä prosenttia ihmiskunnasta paljon enemmän ja parempi uni tarkoittaa paljon enemmän testosteronia, voimakkaampaa immuunijärjestelmää, parempaa kestävyyttä, nopeampia reaktioita, pidempää käyttöiän, vähemmän rasvaa ja paljon enemmän lihaksia. Joten sinne menet. Se käsittelee kiinnostustamme tapoihin parantaa ja parantaa unen määrää ja laatua.

Kuten liikunta. Hollantilaiset tutkijat, jotka todella etsivät kuntoilun ja unen välistä suhdetta, kompastuivat liikuntaan nukkua parantavana elementtinä, kun he vertasivat 12 nuoremman miehen, keski-ikäisen 27, unta 21 vanhemman miehen, joiden keski-ikä oli 69.

Fitness ei ollut elementti, joka vaikutti tutkijoiden havaitsemiin unen laatuun. Mutta ainakin nuorten miesten joukossa päivittäiset energian kokonaiset menot korreloivat heidän unen tehokkuutensa kanssa [sängyssä käytetyn ajan prosenttiosuus, jota todella nukkuu]. Mitä paljon enemmän energiaa nuoret miehet kuluttavat, sitä suurempi heidän unen tehokkuus.

Tutkijat tekivät myös uuden kokeen, jossa he saivat miehet [keski -ikä 69] pyöräilemään kolme kertaa viikossa 45 minuutin ajan jatkuvalla nopeudella, mutta tämä ei johtanut unen laatuun.

“Lisääntyneet päivittäiset energiankulut kuluttavat energiavarastoja, mikä johtaa suurempaan energian palauttamiseen unen aikana, mikä liittyy siten parantuneeseen unen tehokkuuteen”, on yksi teoria, jonka hollantilaiset tutkijat esittivät.

“Suuri katabolinen toiminta liikunnan aikana liittyy korkeampaan energiamenoon, mikä johtaa lisääntyneeseen anaboliseen aktiivisuuteen unen aikana”, on toinen teoria. “Suuremman anabolisen aktiivisuuden uskotaan edistävän energian käyttöä kudosten palauttamiseen, mutta parantaa myös unen tehokkuutta.”

Tämä viimeinen teoria voi keskustella siitä, miksi koulutukset eivät toimi vanhempien miesten kanssa. Mitä vanhempi olet, sitä vähemmän innokas kehosi on anabolisessa toiminnassa. Ei ole mitään syytä, että vanhempien vahvuusurheilijoiden on työskenneltävä kovemmin ja kovemmin saavuttaakseen kaikenlaisen etenemisen. Ehkä kokeen tulokset olisivat olleet erilaisia, jos tutkijat olisivat saaneet miehet suorittamaan aikaväli- tai voimaharjoittelua.

Fyysisen kunto- ja päivittäisten energiamenojen vaikutus unen tehokkuuteen nuorten ja vanhempien ihmisten kanssa.
Oudegeest-Sander MH, Eijsvogels TH, Verheggen RJ, Poelkens F, Hopman MT, Jones H, Thijssen DH.

Lähde

Fysiologian laitos, Radboud University Nijmegen Medical Center, Nijmegen, Alankomaat.

Abstrakti

TAUSTA:

Fyysisen aktiivisuuden tiedetään vaikuttavan unen tehokkuuteen. Nuorten ja vanhempien ihmisten fyysisen aktiivisuuden ja unen tehokkuuden välisestä suhteesta tiedetään suhteellisen vähän ja liikuntaharjoituksen vaikutukset unen tehokkuuteen terveissä vanhemmissa yksilöissä.

Tavoitteet:

Fyysisen kunto- ja päivittäisten energiamenojen välinen suhde nuorten ja vanhempien unen tehokkuuteen ja arvioida 12 kuukauden liikuntakoulutuksen vaikutusta unen tehokkuuteen terveissä vanhemmissa osallistujissa.

Menetelmät:

Fyysisen kunto (maksimaalinen syklitesti) ja päivittäisen energiankulutuksen (kiihtyvyys) unen tehokkuuden (kiihtyvyys) välillä (kiihtyvyys) (kiihtyvyys) (kiihtyvyys) (kiihtyvyys) (kiihtyvyys) välillä 12 terveellä nuorella aikuisella (27 ± 5 vuotta) ja 21 terveellistä vanhempaa osallistujaa (69 ± 3 vuotta) . Myöhemmin 12 kuukauden harjoituskoulutuksen (n = 11) tai kontrollijakson (n = 10) vaikutusta unen tehokkuuteen vanhemmilla osallistujilla analysoitiin satunnaistetulla kontrolloitua tutkimusta.

Tulokset:

Päivittäiset energiamenot ja unen Costa Rican Jalkapallomaajoukkue Paita tehokkuus eivät eronneet nuorten ja vanhempien välillä. Merkittävä korrelaatio havaittiin energiamenojen ja unen tehokkuuden välillä (r = 0,627, p = 0,029) nuorilla aikuisilla, mutta ei vanhemmilla osallistujilla (r = -0,158, p = 0,49). Fyysinen kunto ei korreloinut kummankaan ryhmän unen tehokkuuden kanssa. Liikuntaharjoittelu paransi huomattavasti fyysistä kuntoa (15,0%, P <0,001), mutta ei onnistunut muuttamaan unimuotoja, kuten unen tehokkuutta, unen alkamista ja herätyksiä. Päätelmät: Havaitsimme, että nuorilla aikuisilla, joilla Liverpool FC Paita on korkeammat päivittäiset energiamenot, on suurempi unentehokkuus, kun taas tämä suhde on vähentynyt edistyneessä iässä. Sitä vastoin emme löytäneet korrelaatiota fyysisen kunto- ja uniominaisuuksien välillä terveissä nuorissa tai vanhemmissa osallistujissa, joissa voidaan keskustella vanhemmilla osallistujien unen ominaisuuksien paranemisella 12 kuukauden harjoituskoulutuksella. Liikuntakoulutus voi olla paljon menestyvämpi henkilöillä, joilla on olemassa nukkumishäiriöitä, jotka parantavat unimuotoja kuin terveissä vanhemmissa koehenkilöissä.

Tekijänoikeudet © 2012 S. Karger AG, Basel.

Lähde:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *